Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2018 13:25 - 3 ефективни принципа за развиване на "бронирани" гърди
Автор: thebiowarriordiaries Категория: Спорт   
Прочетен: 1579 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2018 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Не знам дали съществува друга мускулна група в човешкото тяло, която да получава такова масово уважение и от двата пола отколкото добре развития и ясно дефиниран гръден кош. Разположението на гръдните мускули в човешката анатомия и степента на тяхното развитие свидетелстват за часовете прекарани в залата. Все пак те са една от най – видимите мускулни групи.


image

Представители и на двата пола отдават нужното време за правилното моделиранеи развитие на тази мускулна група. С цел да постигнем по-добри и качествени резултати съм извел няколко елементарни съвета и идеи за това как може по-адекватно да достигнем до заветната цел.

На първо време е нужно да заменим тренировъчното време с интензивност. За да можем да получим максималното от тренировката на гръдните мускули е нужно да си поставим истинско предизвикателство пред себе си. Важно е да се отбележи, че не става въпрос за действия, които биха довели до травми, а да направим упражненията тест на нашата воля. За да постигнем това трябва да се целим да заменим тренировъчното време с интензивност. Казано с други думи да заменим 50-60 минутния тренировъчен комплекс с 30-35 минутен. Това ще изисква жертви като минимизиране на времето прекарано с телефона или пред огледалото.

Втория принцип на трениране включва правилния подбор на упражнения. Под правилен визирам избора на движения активиращи мускулите от различни ъгли. На пръв поглед това изглежда трудно, но реално погледнато трябва да подберем упражнения активиращи:

                Горната част на гърдите.

                Долната част на гърдите.


                      image


           
              Вътрешната част на гръдния кош.

              Външния пекторален мускул.

Пренебрегването на някоя от тези групи може да доведе до загуба на хармония в телосложението. Именно поради тази причина е нужно всяка група да получи заслуженото внимание.

Последния принцип разглежда техниката на изпълнението. Нужно е да се прилагат принципи за шокиране на мускула като вариране на скоростта на повторения, но също така и използване на принцип за време под напрежение чрез няколко повторения с голяма тежест. Разбира се прилагането на стандартните на брой серии и повторения също върши чудесна работа, но в моментите на застой е нужно да пребегнем до нестандартни техники за поддържане на мускула в състояние на анаболичен шок. Тук е момента да подчертая и значението на адекватното време за възстановяване след качествена тренировка. Времето може да варира в зависимост от много фактори, но чрез експериментиране и вариране на почивните дни всеки може да открие своята златна среда.


                                     image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thebiowarriordiaries
Категория: Спорт
Прочетен: 29909
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031